18 maj 2013
11:00

Lohärads IF Blå

Referat: Edsbro IF P99 - Lohärads IF Blå

Seriematch för det blåa laget borta mot Edsbro. Vi hade hittills viunnit våra matcher i serien medans Edsbro hade förlorata sina. Vi pratade innan matchen om att vi fick inte underskatta motståndarna.

Vi startade matchen sädär. Edsbro var bättre än vad våra killar hade räknat med, en underskattning fanns där ändå. Vi spelade inte bra under 1:a halvlek, en av våra sämre på länge. Man vill att det är fler som kliver fram och tar för sig, men icke sa nicke.

I den 13:e minuten får vi en hörna mot oss, där Edsbro killen når högst och nickar den i mål. Ett underläge, det kändes inte bra. Vi hade haft det mesta av spelet utan att vara bra, skapat någon chans. Men innan halvleken var över så hade vi vänt till ett 2-1 överläge, och det var nog det enda som var bra under 1:a halvleken av oss.
28:e min 1-1. Här var det ett snyggt anfall. Benjamin kommer på vänster kanten och lägger in den till Wicader som lägger den vidare till Joel som sätter den.
32:a min 1-2. Här rinner Samme igenom på ett bra sätt och sätter den bredvid deras målvakt, bra Samme.

Ingen av killarna var nöjda i halvtid och de lovade att skärpa sig. Det var få som klev fram, det var för många som spelade nonchalant. Skönt att det kändes som att killarna menade att de skulle spela bättre.

Redan i den 2:a min gör vi 1-3, nu genom att Razmus uppfattar att deras målvakt står för långt ut och skjuter den över honom. Vi var ett annat lag på plan. Vi hade börjat 2:a halvlek okej. Men klart bättre än i 1:a halvlek.
6:e min 1-4. Här slår Claudio en höjdare mot Weste som står vid straffområdet. Vi tränare säger åt Claudio att slå den efter marken nästa gång. Men Wester tar hand om bollen och vänder runt och dribblar en kille och sätter den. Så höjdar passen blev en bra pass :)
9:e min 1-5. Här passar Samme till Razmus som dunkar in den, allt går snabbt inom deras straffområde.
Vi gör en bättre halvlek, kul att se. Nu var det flera som ville spela, fler som följde med framåt och hemåt.
14:e min 1-6. Återigen passar Samme till Razmus. Men nu lägger Samme passen i djupet och där rinner Razmus igenom, och efter lite trocklande så lägger han in den.

+ till lagets andra halvlek
+ till Razmus som gör 3 mål
Men killar! Kliv fram mera när ni har chansen. VÅGA VÅGA VÅGA.
Man måste våga misslyckas för att lyckas.

Tack till Edsbro för en trevlig match. Jätte kul att se att de inte gav sig trots att de fick en massa mål i baken, de visade rätt inställning.
Tack även till domaren Kalle Bergh som gjorde en mycket bra insats.